Haritanızda yanık gezegen varsa ya da bir astroloji haritasında yanık gezegenle karşılaştıysanız bu yazı size yardımcı olabilir. Yanık (combust), bir gezegenin dünyadan çıplak gözle görülmesi mümkün olmadığında gerçekleşir. Gezegen Güneş’in ışığı nedeniyle örtülür. Bu görünüm Güneş’ten 0 ila 8,5 derece arası mesafede olduğunda gerçekleşir ve haritamızdaki bu gezegene “combust” ya da “yanık” deriz.

Gezegenin doğasındaki enerji Güneş tarafından örtülür. Bu durum o gezegenin gücünü tam kullanamamasına neden olur ve genellikle o konulardaki etkisini azaltır.

Örneğin, Merkür gezegeninin yanık olduğunu düşünelim.  Merkür, Dünya’dan bakışla Güneş’ten en fazla 28° uzaklaşabileceği için çoğu haritada Güneş’e yakındır. Ya yanar ya da Güneş ışığı altında görülür. Bu durum Güneş ile Merkür’ün bağlantısını da ele verir. Güneş; odak, görüş demekken Merkür; zihni, akıcılığı, iletimi ve hareketi anlatır. Odağımız her ne ise ona doğru harekete geçeriz. Görüşümüz neyse düşüncelerimiz de ona göre şekillenir. Bu durum Merkür ve Güneş yakınlığını kısaca anlatmaktadır.

Çoğu durumda Merkür’ün Güneş tarafından yanık olması kişinin düşüncelerini kendi odağı dışına çıkartamamasına işaret edebilir. Kişi zihninde yaşadığı olayları sürekli kadersel algılayabilir.

 “Bu olanlar hep benim başıma geliyor” diyebilir...

Halbuki bakış açısını bütüne çevirmeyi başarabilse bu durum ortadan hızlıca kalkacaktır. Kişi, yaşadığı bu durumu kendi kaderi olarak benimseyebilir ve o şekilde de inanç geliştirebilir. Bu yanıklık odaklandığı konudan dışarıya çıkamamasına vesile olur. Biliyoruz ki astrolojide konunun ne olduğunu gezegenler belirlerken, nasıl gerçekleşeceğini gezegenin yerleştiği burç belirler.

Örneğin, Merkür gezegeninin Oğlak burcu seyrini düşünelim. Merkür’ün Güneş tarafından yanması kişinin Oğlak doğasındaki odak konuları hakkında Güneş’in yönetiminden çıkamamasına vesile olacaktır. Haliyle Güneş’in de Oğlak burcunda olduğunu düşünürsek kişi sadece sorumluluk aldığı (Oğlak, sorumluluk, hedefsellik) konular üzerinde fikir geliştirir. Kendi sorumluluğu dışındaki konulara odaklandığında(Güneş) onlar hakkında fikir geliştirmekte(Merkür) problem yaşayabilir.

Bakış açısının değişemediği durum psikolojik yönelimlerin etkisi dışında fiziki sorunlara da yol açabilir. Örneğin Oğlak kireçlenmeyi, kemik, kas yapısını anlatır. Haritayı bütünsel bakışla incelediğimizde bu yerleşimin bir sağlık problem olarak yansıdığını da gözleyebiliriz. Örneğin harita sahibinin bakış açısını değiştirememesi boyun kireçlenmesi gibi bir sağlık sorunu olarak hayatında tezahür edebilir.

Pek tabi harita bütündür ve tek bir gösterge boyun kireçlenmesi yaratmayacaktır. Fakat bu ihtimale götüren etkenler kişinin haritasındaki olumsuz yerleşimlerden kaynaklanıyor olabilir.

Eğer kaderinizi değiştiremeyeceğinizi, kendinize yeni bakış açıları katamadığınızı ve kısıtlandığınızı düşünüyorsanız “yanık” – “combust” gezegeninizi fark etmenizin vakti gelmiştir. Uzman astroloji bilgisine sahip olmadan rahatlıkla faydalanabileceğiniz Haritanın Üzerine Çıkmak” adlı kitabımda sizler için basitçe sembol çalıştırarak olumsuz yerleşimdeki gezegenlerinizi fark etme ve değiştirme formüllerini kaleme aldım.

“Haritanıza özel sembolleri çalıştırıp, Astrolojiyle haritanızın üzerine çıkabilmeyi deneyebilirsiniz.”

Bütüne şifa olsun,
KENAN YASİN BÖLÜKBAŞI


Akademi İrtibat:
Whatsapp: +90 0533 816 56 88
E-mail: astroyasam@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/kenanyasin/
YouTube: http://bit.ly/2IqDyw5