YKS 1.OTURUM: Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 10:15 itibari ile başlayacak.

(165 Dakika )

Asc Sabian Sembol: Zuni Kızılderilileri Güneş için bir ayın yapıyor.

1.Oturum olan TYT Satürn yönetimindeki Cumartesi günü ve Güneş yönetimindeki 10:15 saatinde başlayacak.. Sınava yanınızda size destek olacak bir arkadaşınız veya aileden biriyle birlikte sınava gitmek iyi hissettirebilir.

Sınavın ilk 5 dakikası Güneş yönetiminde ilerleyecektir. Bu ilk dakikalar sınava odaklanmanız kolay olacaktır. Güneş ile Güney Ay Düğümü arasındaki üçgen açı bildiğiniz, öğrendiğiniz konuları karşınıza çıkartıyor olacak. Güneş ile Satürn arasında ki açı; zamanı doğru kullandığınızda, sınav stratejilerini uyguladığınızda odaklandığınız soruları daha kolay yapabilmenizi sağlayacaktır. Güneş’in Rigel sabit yıldızı ile birleşmesi başarılı bir sınav süreci geçirebileceğinizi gösterir. Rigel sabit yıldızı sınanmalar sonucu başarı ve başarısızlık getirdiği söylenir. Eğer sürekli ve sistemli bir çalışma yaptıysanız bu başarıyı yakalamak için son sınanma olabilir.

Sınavın 5. Dakikasından sonra saat 11:33 ‘e kadar (73 dakika) sınav Venüs yönetiminde devam edecek. Öncelikli olarak cevaplarından emin olduğunuz soruları yaparak bilmediklerinizi tur sistemiyle eleyerek daha sonra yapmak üzere devam etmeniz bu süreçte size yardımcı olacaktır. Venüs ile Güneş’in kavuşumu odaklandığınız takdirde doğru tercihler yapabileceğinizi gösterebilir. Venüs’ün Yanık durumda olması sınıf içindeki gözetmenlerin gezinmesinin dikkatinizi dağıtabileceğini ve bu durumda konsantrasyonunuzu bozmamak için  mücadele edebileceğinizi söyleyebiliriz.

11:34 Sonrası (74 dakika) saat yönetimi Merkür’e geçmektedir.  12:48’e kadar saat Merkür yönetiminde olacaktır. Bu saat diliminde sayısal soruları cevaplamak iyi olabilir. Bu süreç içeresinde Merkür Güneş Işınları altında olduğundan odaklanmaya çalışmak ve özellikle soruları yazarak çözmeye çalışmak sizin için iyi olacaktır. Merkür’ünde Güney Ay Düğümü ile yaptığı Üçgen açı sayısal sorularda önce yapabildiğiniz soruları yapmak ve daha sonrasında size zor gelen soruları cevaplamak daha çok soru görmenize vesile olabilir. Merkür’ün Aldebaran sabit yıldızı ile kavuşumu bu süreçte sizin daha cesaretli olabileceğinizi gösterebilir. Zekâ ve cesaret ile başarıyı bu süreçte yakalayabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatmakta fayda var ki bilmediğiniz, emin olmadığınız sorularda risk almadan cevaplamak ya da boş bırakmak da bir tercih.

12:48 sonrasında saat yöneticisi Ay olacaktır. Bu son 12 dakika başarı için son kontrolleri yapmak önemli olacaktır. Ay, Güney Ay düğümü karesi çözmüş olduğunuz soruların cevaplarını optiğe doğru işaretlemiş olduğunuzdan, kaydırma yapmadığınızdan emin olmak ve çözemediğiniz sorulara bir kez daha dönmek için iyi kullanmanız gereken bir süreç. 

165 dakikalık sınav süresince;

  • 5.dakikadan itibaren 73 dakika boyunca (11:33’e kadar) Venüs yönetimindeki saat dilimine giriyoruz. İlk 75 dakikada sözel sorulara odaklanmak size iyi gelecektir. Bu süreçte soruda ne istenildiğine dikkat ederek ve her şıkkı mutlaka okuyarak anlamanız ve önemli. Etrafınızda yaşanılan hiçbir şeye takılmadan sorularınızı çözmeye çalışmak sizin için daha olumlu sonuçlar yaratacaktır.
  • Sonraki 74 dakika (12:48’e kadar) Merkür yönetimindeki saat dilimine giriyoruz. Bu saat diliminde sayısal soruları çözme motivasyonunuz daha yüksek olabilir. Sözel ya da sayısal fark etmeksizin soruları kaleminizi kullanarak çözmeye çalışmanızı, zamanı doğru kullanmak adına bildiğiniz ve çözebildiğiniz sorulara öncelik vermenizi tavsiye edebiliriz.
  • Son 12 dakika Ay yönetimindeki saat dilimine giriyoruz. Aslında bildiğin ama öncesinde gözünden kaçmış bir şeyler olabilir, bu süreçte arada kaldığın sorulara bakıp son kontrolleri yapmakta fayda var. 

YKS 2.OTURUM: Alan Yeterlilik Testi (AYT) 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 10:15 itibari ile başlayacak.

9 Haziran 2024 10:15 (180 dk)

Asc Sabian Sembolü: Kendinden geçmiş tavuklar uçabilmek için kanatlarını baş döndürücü şekilde çırpıyorlar.

2.Oturum Güneş yönetimindeki pazar günü ve Ay yönetimindeki 10:15 saatinde başlayacak. Sınava aileden biriyle birlikte gitmek, sessiz kalıp içinize dönmek ve konsantre olmak bu süreçte size iyi hissettirecektir.

Sınavın ilk 5 dakikası Ay yönetiminde olacaktır. Bu süreçte Ay ile Neptün arasındaki üçgen açı zihninizde oturtamadığınız bir takım heyecan ve odaklanmayla ilgili problem yaşamanıza sebep olsa da Ay ile Satürn arasındaki Üçgen açı o ilk heyecanı atlattıktan sonra zihninizde bir sistem oluşturmanıza destek verecektir.

Sonraki 74 dakika, 11:34’e kadar saat Satürn yönetiminde olacak. Bu sürede zaman yönetimi sizin açınızdan önemli olacaktır. Güneş/Satürn karesi ve Venüs/Satürn karesini birlikte ele aldığımızda sistemli bir şekilde soruları çözme konusunda biraz stres yaşama ihtimalinden, iki şık arasında kalınabileceğinden söz edebiliriz. Bu durumda stres yönetiminin sınav başarısı açısından size yardımcı olacağını söylemek mümkün. Öncelikle kolay çözebildiğiniz tüm soruları yapmak ve daha sonrasında sistemli bir şekilde kolaydan zora doğru derecelendirdiğiniz soruları yaparak zaman kazanmak mümkün.  

11:35’den sonra 73 dakika saat 12:48’e kadar saat Jüpiter yönetiminde olacak. Bu süreçte Jüpiter’in Mirfak yıldızı ile birlikte olmasından dolayı uzun ve zor, dolambaçlı gelen soruları acele etmeden okumalı ve okuduğunuzu anladığınızdan emin olmanızda fayda ve ayrıca çalışma döneminde öğretmenlerinizden aldığınız ‘’ Buna mutlaka dikkat edin’’ dedikleri bilgileri es geçmemenizde fayda var. Jüpiter-Plüton Üçgeni gözünüzden kaçan noktalara dikkat etmeniz iyi olacaktır.

12:48 sonrasında saat yönetimi Mars’a geçecek. Bu süreçte Mars’ın Mirach yıldızı ile birleşimi size bir rahatlama verebilir ama unutmamalısınız ki sınav hale devam etmekte ve hala şansınız bulunmakta. Bunun için bu süreçte gözden kaçmış olabilecek sorular için tekrardan harekete geçmek ve soru kitapçığını gözden geçirmek son kontrolleri yapmak sizin için iyi olacaktır.

YKS 3.OTURUM: Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 15:45 itibari ile başlayacak.

9 Haziran 2024 15:45 (120 dk)

Asc Sabian Sembolü: Birbirlerine dönüşen bir kartal ve büyük beyaz bir güvercin.

3.Oturum Güneş yönetimindeki pazar günü ve Venüs yönetimindeki 15:45 saatinde başlayacak. İlk 45 dakika saat 13:30’a kadar saat yönetimi Venüs’te olacak. Edindiğiniz bilgiler doğrultusunda tercihler yapmanız için bu saat dilimi sizi desteklemekte. Venüs ve Satürn’ün kare açısı bildiğiniz soruları kolaylıkla yapabilme potansiyeli verirken iki şık arasında kalabileceğiniz sorularda riske girmeden ve tüm şıkları okuduğunuzdan emin ve soruda ne istenildiğine dikkat etmenizde fayda var. Venüs’ün Güneş tarafından yanık olması sorularda doğru cevabı işaretlerken de dikkatli olmanız konusuna odaklanmanızda fayda olabilir. Venüs’ün Bellatrix ile kavuşumu bu süreç içerinde sorulara mantıksal olarak yaklaşabileceğinizi, sınav stratejilerini uygulayabileceğinizi ve sınav süresince motivasyonunuzu sağlam tutabileceğinizi gösteriyor.

Yabancı dil konusunu gösteren 9.ev yöneticisi Merkür sonraki 73 dakika saat 17:43’e kadar saat yöneticisi olacak. Sınav sonuna kadar etkili olacak Merkür dil bilgisi konusunda sahip olduğunuz bilgileri doğru şekilde kâğıda aktarmanıza yardımcı olacaktır. Merkür’ün Güney Ay Düğümü ile üçgen açısı önceden edinilmiş bilginin size sınav süresi boyunca destek olacağını söyleyebiliriz. Merkür’ün Güneş tarafından yanık durumda olması normalde hoşumuza gitmeyen bir konu olsa da sınav süresinde odağınızın sadece kendi bilginiz ve sınavınız üzerinde olacağını gösterebilir. Bu durum çevrenizdeki gelişen olaylara kendinizi kapatmış durumda olacağınızı ve odağınız sınav olduğu sürece ona doğru hareket edeceğinizi gösterebilir.

Cevap kağıdını teslim etmeden önce son kontrolleri yapmayı unutmayınız! 

Başarılar Dilerim

Deneysel Astrolog Ezgi Metin