Sevgili Deneysel Astroloji Akademi Yol Arkadaşımız Ezgi Metin, bu yıl sınava girecek öğrencilerimiz için astroloji bilgilerini sizler için harmanladı ve oturum saat başlangıçlarına göre ufak ve güçlü tüyoları sizler için kaleme aldı. Astrolojinin her konuda bizlere yardımcı olabileceğini, sadece olan bitene değil olacak olanı düzenleyebileceğimize de şahitlik edebilirsiniz.

“Hayatın kendisinin sınav olduğunu hatırlayalım. Yaşam bir deneyim havuzu. Sınandığınız alan bu kağıtlar değil unutmayalım! Bunlar sadece deneyiminizin bir parçası… Bunu bilerek tüm öğrencilerimize sınavda başarı, hayat yolculuğunda farkındalık diliyorum. “

Kenan Yasin Bölükbaşı

YKS 1.OTURUM: Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 10:15 itibari ile başlayacak.

1.Oturum olan TYT Satürn yönetimindeki Cumartesi günü ve Güneş yönetimindeki 10:15 saatinde başlayacak. Sınav Güneş saati ile başlıyor. Bu saatlerde bilinciniz açık olacaktır. Aynı zamanda Güneş-Güney Ay Düğümü üçgeni bildiğiniz konularda parlamanıza vesile olacaktır.

İlk dakikalarda zaten anın Yükselen yöneticisi de olan Güneş ile Neptün’ün karesi etkili olacağı için hayalleriniz ve vizyonlarınıza başarılı bir adım daha atabilmek için mücadele etme ruhunuz daha aktif olacaktır

Ay, bizim bilgi havuzumuzdur ve gün boyu İkizler burcunda ve normal hızından daha yavaş seyretmekte. Bu nedenle soruları dikkatli bir şekilde okumak fayda var. Sınav boyunca arada kalınan veya bilinmeyen sorularda fazla zaman kaybedilmemeli ve soruların derininde yatan bilgiye ulaşabilmek için soruların detayları dikkatlice kontrol edilmelidir.

Hedeflerinize ulaşmak için kendinize güvenin. İçinizdeki tüm istekler ve fikirler için şu anda efor harcayabilirsiniz. Bilgiyi en mükemmel şekilde kullanmak için mücadele vermelisiniz. (Mars Aslan-Ay İkizler sextili). Yapamadığınız sorularda öz güveniniz sarsılmış gibi hissedip karamsarlığı düşmeyin. Sonrasında kaybedeceğiniz vakit yerine o an gözlerinizi 2 dakikalığına kapatıp sınava odaklan ve soruları çözmeye geri dönün.

Sınavlar evimizin yönetici gezegeni Jüpiter Boğa burcunda. Bu sınav sizin düşüncelerinizi,fikirlerinizi ve  ideallerinizi geliştirecek ve yön verecek bir sınav bu nedenle sınav süresinde geniş perspektifden bakmalı ve sabit olan bilgiyi kullanmaya özen göstermelisiniz. Arada kalınan sorularda somut bir bilgi ile ilerleyemiyorsanız o soruyu geçip bildiğimiz sorular üstüne yoğunlaşmanız bir soruda takılı kalıp kendinize kriz oluşturmamamız (Jüpiter-Plüton karesi)  bizi başarıya bir adım daha yaklaştıracaktır.

165 dakikalık sınav süresince;

  • 6.dakikadan itibaren 75 dakika boyunca (11:36’ya kadar) Venüs yönetimindeki saat dilimine giriyoruz. Yani 6.dakika ile 81 .dakika arasında sözel sorulara odaklanmak size iyi gelecektir. Bu süreçte derinde yatan bilgiyi iyi okuyarak anlamanız önemli
  • 81.dakika bitiminden itibaren sonraki 75 dakika boyunca (12:50’ye kadar) Merkür yönetimindeki saat dilimine giriyoruz. Bu saat diliminde sayısal soruları çözmeniz size kendinizi daha iyi hissettirecektir. Sözel olarak var olan bilgiyi kağıda aktarma vakti.
  • Son 10 dakika Ay yönetimindeki saat dilimine giriyoruz. Aslında bildiğiniz ama öncesinde gözünüzden kaçmış bir şeyler olabilir, bu süreçte arada kaldığınız sorulara bakıp son kontrollerinizi yapmanızda fayda var.

Başarılar Diliyorum,

#deneyselastrolog

Ezgi METİN

Deneysel Astroloji Akademi

YKS 2.OTURUM: Alan Yeterlilik Testi (AYT) 18 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 10:15 itibari ile başlayacak.

2. oturum Güneş yönetimindeki pazar günü ve Ay yönetimindeki 10:15 saatinde başlayacak.

Sınavın ilk 6 dakikası Ay yönetimindeki saat diliminde ve Ay normal hızından daha yavaş seyirde olduğu için ilk 6 dakika yavaş akabilir.  Yeni ay fazında olan sınav yeni başlangıçı ve isteklerinizin somut hal almasını simgelemektedir. Hayalleriniz,vizyonlarınız için atacağınız ilk adımlar için mücadele vermeli ve çabalamalısınız ( Ay-Neptün karesi). Bu sınav hayalleriniz için değişim ve dönüşüm niteliğinde olacaktır (Neptün-Plüton sextile).

Sınav, 10:21 ile 11:36 arasında Satürn yönetimindeki saat diliminde olacaktır Bu süre zarfında zaman yönetimini daha kontrollü yapabilirsiniz. Bu süreçte daha çok sabit, somut  olan bilgiyi kullanmanızda fayda var. (Jüpiter-Satürn Sextile) 11:36 ‘ya kadar sayısal sorular ile ilgilenmeniz size iyi hissettirecektir. Bildiğiniz aşina olduğunuz konuların sorularını çözmeniz zamanı verimli kullanmanızı sağlayacaktır. (Satürn-Gad Üçgeni)

11:36 ‘dan 12:50’ye kadar Jüpiter yönetiminde bir sınav olacaktır.  Jüpiter sınavlar evinin yöneticisi ve Boğa burcunda. Bu süreçte daha sağlam adımlar atma isteğiniz olacaktır. Bu nedenle bildiğiniz konular içinde tereddüte düşebilecek olsanızda kendinize güvenmeli ve hayalleriniz için mücadele etmelisiniz.

12:50 itibari ile saat yönetimi Mars’a geçmektedir. Kalan son 25 dakikada umursamaz davranmamal, mücadeleyi bırakmamalısınız. (Mars-Uranüs karesi) Lütfen bu süre boyunca sınav kitapçığını kapatmayınız. Son kontrolleri yapmak, sorulara tekrardan bir göz atmak, bildiklerinizi bu süreçte zihninizden tekrar edip yeniden soruyu okumak sizin yararınıza olacaktır.

Başarılar Diliyorum,

#deneyselastrolog

Ezgi METİN

Deneysel Astroloji Akademi

YKS 3.OTURUM: Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 15:45 itibari ile başlayacak.

3.oturum Güneş yönetimindeki pazar günü ve Venüs yönetimindeki 15:45 saatinde başlayacak.

Yabancı yerler, yabancı kültürler,yabancı dil evi olan 9.ev yönetici gezeni Ay da sınav başlangıcından itibaren Yengeç burcunda normal hızına oranla yavaş seyirde olacak. Sınav sürecinde algınız açık olacaktır. Sahip olduğunuz irade gücünüzü kullanarak süre sonuna kadar sabırlı ve iradeli şekilde ilerleyebilirsiniz.

16:32’ye kadar Venüs yönetiminde olan saat diliminde olacağız. Bu süreçte daha cesur ve kendinden emin cevaplar verebilirsiniz. Mars ile Venüs kavuşumu bu sınav için efor sarf etmeye devam etmenizi ve pes etmemenizi sağlayacaktır.

Somut bilgileri kullanma konusunda bu süre zarfında dikkatlı olunmalıdır. Ne kadar cesur olunsa da sağlam adımlar atmakta, soruları dikkatli bir şekilde cevaplamakta fayda var (Venüs-Jüpiter karesi).

Saat 16:32 itibari ile saat yönetimi Merkür’e geçmektedir. Merkür dil ve iletişim demektir. Aynı zamanda İkizler burcunda olması yabancı dillere olan kabiliyeti de göstermektedir. Dil ile ilgili becerilerinizi kendinize güvenerek kağıda geçirme konusunda oldukça başarılı olunabilir (Merkür-Venüs Sextile).

Bazı sorulara takılıp kalmamaya özen göstermelisiniz.  Zamanı kullanma konusunda dikkatli olmalı ve soruları birkaç kez okumalısınız.

Ay hem yabancı yerler, yabancı kültürler,yabancı dil evi olan 9.ev yönetici olduğundan hem de yönettiği Yengeç burcunda olduğundan bilgileri kolay hatırlamanıza, sorularda mantık yürütmenize ve geniş açıdan düşünebilmenize destek olacaktır. Ayrıca zihninizdekileri aktarmayı sağlayan Merkür de yönettiği İkizler burcunda olması ve Yengeç ile antisya yapması avantaj olacaktır. İkizler burcu gezegenin enerjisini hızlandırmaya meyilli olduğu için daha heyecanlı,istekli ve çok yönlü düşünceye sahip olabilirsiniz.

Sınav kitapçıklarını kapatmadan son kontrolleri yapmayı unutmayın.

Başarılar Diliyorum,

#deneyselastrolog

Ezgi METİN

Deneysel Astroloji Akademi

Laborant & Veteriner Sağlık Bölümü –  EZGİ METİN

15 Mayıs 1997 Mersin doğumluyum. Adalet meslek yüksek okulu mezunuyum. Maliye bölümünde okumaktayım aynı zamanda hayvanlara düşkünlüğüm ve onlara yardım etme isteğim nedeniyle şuanda da laborant ve veteriner sağlık bölümü öğrencisiyim. Ay burcumun başak güneş burcumun da boğa olması  nedeniyle fazla sorgulayarak  bilgi toplamayı seviyorum.

hayvanların ve insanların hayatını daha pratik hale nasıl getirebilirim düşüncesiyle astroloji yolculuğum başladı. Daha fazla bilgiye nasıl ulaşırım sorusuyla astrolojiye adım attım ve evrenin içindeki matematiği keşfettikçe kendimi daha iyi hissettim.

Temel seviye ve Horary eğitimlerime Deneysel astroloji akademi çatısı altında devam etmekteyim. Evrenin hergun kendini yenilemesiyle kocaman bir bilgi denizi olan bu alanda daha çok ilerlemeyi istiyorum.

Hepimize Şifa Olsun…

Derleyen: Kenan Yasin BÖLÜKBAŞI

#deneyselastrolog #deneyselastroloji

Akademi irtibat:

Whatsapp: +90 0533 816 56 88

E-mail: info@kenanyasin.com

YouTube: http://bit.ly/2IqDyw5