Retro hareket eden gezegenler o gezegenin konusu hakkında zorluklar çıkarabilir. Fakat bu iyi ya da kötü demek değildir. Eğer astroloji ile ilgileniyorsak hayata bütün ve parça ilişkisi yönüyle bakmamız gerekir.

Parça kısmında sorun gözüküyor olsa da bütün kısmındaki nedenleri saklanıyordur. Buna birçok örnek verebiliriz. Örneğin herkesin yakından takip ettiği Merkür retro zamanları; elektronik cihazların, aygıtların bozulmasını gösterebiliyor. İkili ilişkiler ve iletişim konularında sorunlara yol açabiliyor. Fakat aynı retro Merkür avantajlar da sağlayabiliyor.

Örneğin her hafta tekrar eden diziler retro dönemleri için ideal olabiliyor. Aynı şekilde takip gerektiren süreçler de retro dönemlerinde olumlu sayılabilir. Bu duruma çarpıcı bir örnek vermek istiyorum.

Merkür’ün retro zamanları bir zanlının işlediği suçları itiraf etmesine vesile olabilir. Bozulan elektronik cihazlarımız mı yoksa bir katilin suçunu itiraf etmesi ile güvenliğin sağlanması mı? Parça ve bütün ilişkisi yönünden bakarsak işte bu süreçleri de incelememiz gerekir.

Amerikan tarihinin en çok kurbanı olan seri katili olduğu düşünülen Charles Cullen, kayıtlardaki sayılardan daha çok cinayet işlemiştir. Doğum saatini bilmiyoruz fakat mahkemeye çıkış tarihini biliyoruz. Kendisi birçok hastanede yoğun bakım hemşiresi olarak çalışıyor. Çalıştığı sürelerde ise hastaların ölüm sayısı artıyor. İşlenen hukuki prosedür gereği yakalanma süreci yıllara yayılıyor. Yaklaşık 400 yoğun bakım hastasını öldürdüğü iddia ediliyor fakat delil yetersizliği nedeniyle kendisinin itiraf etmesi bekleniyor.

Kaynaklarda tutuklanma emri 12 Aralık 2003 olarak görülüyor. Bu süreçte Merkür gölgeli zamanlarında ve günler içinde Retro’ya dönüşü gerçekleşiyor. Daha da ilginci cezalandırma gününde Merkür S; yani durağan konumundadır. 2 Mart 2006’da Cullen, New Jersey’de Yargıç Armstrong tarafından art arda on bir kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır.1 Aynı gün, mahkeme önünde öldürülen hastaların yakınları kürsüye çıkarak yas süreçlerini anlatmış, söz alarak öldürülen yakınları hakkında konuşmalar yapma imkânına da sahip olmuşlardır.

1https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Cullen

Tam bugün transit Merkür’ün 26° Balık burcunda durağan konumda olduğunu gözleyebiliyoruz. Yine aynı tarihte 26° ile transit Plüton Yay burcunda ve Merkür ile kare açı paylaşıyorlar. Bu acı olay; transitin işaret ettiği tarihte mahkeme emri ile sonlanmasına, yas süreci için de bir imkân tanınmasına vesile oluyor.

Unutmayalım ki, suç cezayı ve ceza da suçu doğurur. Burada seri katil hemşire Cullen’ın durdurulamamasında birçok etken vardır. İlaç makinelerindeki hatalar, hastane yönetiminin olayları örtbas etmesi buna örnektir. Fakat daha büyük boyutunu da düşünmemiz gerekir. Hastane yönetiminin bu olayları örtbas etmesi, maddi çıkarlarını düşünmeleridir. Bu çıkarları düşünme zorunluluğu ise sektörel alandaki rekabet sistemidir. Bu rekabetin oluşmasına çanak tutan ise kapitalizm düşüncesidir.

Parça ve bütün ilişkisine bir de bu doğrultuda bakmak gerekir. Merkür retro süreci sadece bir seri katilin hapsedilmesini değil, bu olaylara çanak tutan sistemi, örtbas eden yönetimi de sorgulatmaya yöneltmektedir.

Retro süreçler gidişatı yeniden düzenlemek için de fırsatlar barındırır. Eğer bu süreçler olmasaydı önlenemez olayların başımıza açabileceği sarmal kapanlara sıkışmış kalırdık. Evren bu döngü sistemi ile kendi düzenini oluşturmayı hedefler. Retrolar, zaman kavramını geçmiş ve gelecek arasındaki bağlantıyı köprüler. Yaşananlar ve yaşanacak olan olaylar arasındaki bağları tazeler…

Şifa Olsun,

Kenan Yasin Bölükbaşı

#deneyselastrolog

Akademi irtibat:

Whatsapp: +90 0533 816 56 88

E-mail: info@kenanyasin.com

YouTube: http://bit.ly/2IqDyw5