Instagram’ın bir uygulaması olarak 6 Temmuz’da güncel kullanıcılarına erişen Threads’in astrolojik haritasını kurumsal astroloji verileriyle inceleyelim…

Sosyal ağ sitesi Threads, Meta şirketinin deneme yayınları ile başladı. Kaynaklarda farklı saat bilgileri mevcut fakat haritaları denedim. Siz de göreceksiniz ki en tutarlı olanı 5 Temmuz 2023, saat: 16.00 (PDT +7.00) ve koordinat, Menlo Park, Kaliforniya’dır. Diğer veriler için GMT +3.00 olarak 6 Temmuz 2023, gece 02.00 olarak alabilirsiniz. Ben şirketin ilk yayın / lansman saatini ve koordinatını kullanacağım.

Şirketin, uygulamayı ilk yayına çıkardığı an haritasında yükselende Akrep burcu yer alıyor. Gizlilik ve istihbaratın önemli olduğunu vurguluyor. Lordu Mars ise Mc’de, en tepede ve Aslan burcunda yerleşimde ki bu da şirketin gözünün yükseklerde olduğunu vurguluyor. Rekabetçi bir hali olduğunu belirtiyor. Sektörel anlamda liderlik etmeyi, en başta olmayı bir motivasyon kaynağı olarak seçmiş diyeceğiz.

Harita çakılı diyebiliriz. Dört köşeyi (Asc, Dsc, Mc ve Ic) sabit burçlar tutmaktadır. Bu durum uygulamanın sabit ve kalıcı olması için mücadele edeceklerini, değişim konusunda çok açık olamayacaklarını anlatmaktadır. 

Şans noktası, şirket / uygulama vb. Konularda talih, refah, şans ya da başarı göstergesi olarak alınır. Noktanın 8. evde oluşu geri dönüşümü sembolize eder. Açıkça instagram uygulamasında kullanıcı olanlar, hızlı bir şekilde Threads uygulamasına geçiş yapabilmişlerdir. Bu sayede hızlı dönüşüm ve var olan profilleri kullanıma dönüştürme gerçekleşmiştir.

Potansiyel kazanç kullanıcılardır ki nokta direkt kullanıcıları anlatabilir. İkizler burcunda oluşu kullanıcıların sıralı numaralandırma ile uygulamaya kazandırılışını gösterir. İkizler ayrıca kısa yazılar, notlar, aktarım demektir ki uygulama tabanı yazı paylaşımı üzerinedir.

Finans /Kurum astrolojisinde ana kullanıcıları ya da müşterileri, alıcıyı Ay sembolize eder. Şans noktası dışında asıl kullanıcıları haritada Ay ile ilişkilendireceğiz. Ay; 18° ile Kova burcunda yerleşimdedir. Kova, sosyal platformları anlatır. Keza toplulukları ve inovatif çalışmaları da… Ay; 4. evi kesen burçta (w.s. 4. ev Kova) yerleşimdedir. Kurum /Finans astrolojisinde Ic ya da 4. ev, şirket içi müşterilerin /kullanıcıların sevmediği yönleri, istenmeyeni anlatır. Ay’ın 4. evde oluşu kullanıcıların uygulama içinde ilgilenilmeye ihtiyaç duyacağı anlamına gelir. İlgi sahibi olmak, ilgiyi üzerlerine çekmek ve ilgi çekici şeylerin tam göbeğinde / merkezinde olmak isteyecekleri anlamına gelir.

Ay’ın şans noktasına uyumlu açıyla ilerlemesi hoş fakat Ay, Sualocin yıldızı ile 0°46’ orb dâhilinde kavuşuyor. Sualocin için ben Obama’nın yıldızıdır demeyi uygun görüyorum hep. Çünkü Barrack Obama’nın yükseleni direkt Sualocin yıldızı ile kavuşumdadır. Şöyle ki Sualocin, toplulukların beklentisini yükseltir. Fakat soncunda umdukları beklentiyi alamamalarına da vesile olur. Düşünün ki Obama’dan da çok şey beklemiştik. İlk siyahi başkandı, Pentagon’daki sırları açığa çıkaracaktı. Hatta ırk ayrımlarına son getirecekti vb. Fakat sadece görevini layığı ile yerine getirdi ve çekildi. Ekstra bir katkı olmadı…

İşte bu yıldızda da böyle bir durum barınıyor. Bernadette Brady şu yorumu veriyor; “This star seems to be the nature of a tantalising character.” Tantalizig; yani boşuna umutlandıran karakter… Kısaca kullanıcılar büyük beklenti içinde boşuna umutlanmış şekilde kalabilirler.

Yerleşimlerin açısal bağlantılarına baktığımızda;

Mars(10.ev) 150’lik Neptün (5.ev) = Rekabetin yönü konusunda belirsizlik, dizayn/tasarım ve eğlence anlayışı üzerinde kafa karışıklığı diyeceğiz. Şüpheli görünen, şeffaf olmayan, yanıltıcı durumlarla karşılaşılacağını belirtmektedir.

Merkür (w.s. 9.ev) 60’lık Uranüs (7.ev) = Topluluk içindeki paylaşımların beklenmedik, sansasyonel şekilde gelişebileceği, şaşırtıcı, şok edici gündemler yaratarak uygulamayı daha aktif kılabileceklerini belirtiyor.

Venüs, Mars applying/separeting ilişkisi = Açık düşmanlar ya da rakipleri temsil eden 7. evin (Boğa) ve gizli düşmanlar, gizli oyunlar temsili 12. evin (Terazi) yöneticisi Venüs; Asc yöneticisi Mars’a yakınlaşıyor fakat problem şu ki Venüs, retro hareketine başlayacak ve bu birliktelikten uzaklaşacak. Hatta geri gidişinde Uranüs ile karesi de onu selamlayacak. Bu durum şirketin değeri olarak Venüs’ü ele aldığımızda rakipleriyle çok fazla uğraşacak diyeceğiz. Yaptığı hamleleri yeniden ve daha sert şekilde değerlendirmek zorunda kalacağı aşikâr.

Ay’ın Önündeki Açılar = Haritalarda Ay’ın yapacağı açılar, kullanıcıların da nereye doğru yönleneceğini anlatır. Ayrıca şirketin /uygulamanın önündeki ilk karşılaşacağı fırsat ya da engellerin neler olacağını belirtir. Ay’ın şans noktası üçgeni öncesi Chiron ile sextili vardır. Kullanıcıların uygulama içinde kendilerine yer edinebilmesi, aidiyet bağı kurması konusundaki teşvikini anlatır. Fakat sonra Uranüs’ün karesi ile karşılaşacağız. Burada kullanıcıların tahmin etmedikleri gelişmeler konusunda zorlanacaklarını, bağ kurmaktan uzaklaşacaklarını söyleyebiliriz. Uranüs; kopuş, ayrılık, boşanma, terk etme, dışlanma gibi durumları açıkça anlatır ki Ay’ın bu açısı da kullanıcılar için olumsuz bir durum sinyalini veriyor.

Marc Zuckerberg ile Threads 

Şirket kuruluş anları her zaman şirket sahiplerinin önemli transit anlarına denk gelir. Öyle ki bizler de buralardan doğum saati bilinmeyen kişi haritalarını kuruluş anları üzerinden rektifiye etmeye çalışırız. Gayet net örtüşen bağlar yakalarsınız. Tıpkı bir çocuk doğumu gibidir. Şirket sahibi için beklenti inanılmaz büyüktür ve aynı zamanda heyecan ve korku karışımı hisler içinde olur. Tüm bunlar kendi doğum haritası üzerine aldığı önemli transitlerin ürünüdür.

Mark’ın aldığı transiti incelerseniz Threads’in 18° Kova Ay’ı ile Mark’ın 18° Akrep Ay’ı arasındaki açıyı görebilirsiniz. Keza burada antiscia karşılaşmaları yapmanızı öneririm. Bu sayede şirket ile sahibinin haritalarının tencere kapak gibi birbirlerine uyduklarını / yansıdıklarını gözleyebilirsiniz.

Dikkat ederseniz Threads’in 13° Yengeç Güneş’i, Mark’ın 19° İkizler Mc’sinin tam üzerine yansımaktadır. (Yengeç ve İkizler antiscia burçlardır.)

Karşılaştırmalı görselde ise tam tersi yerleşimi görüyoruz. Bu sefer Marc Zuckerberg’in doğum haritası dıştadır. Bu sefer Threads’e, Mark’ın etkisini gözleriz. Uygulamanın 1/7. ev aksına Mark’ın Güneş / Ay karşıtlığı oturmaktadır. Ayrıca Asc’de Mark’ın Akrep stelyumu (Satürn, Ay, Mars) yerleşimdedir. Tüm bunlar Mark’ın uygulama için ne kadar çok uğraşacağını göstermektedir. Uygulamanın ana motivasyonunu, tanınırlığını artırmak adına roller alacağını, rakipler ile kıyasıya mücadele vereceğini özetlemektedir. Mark’ın Güneş’i uygulamanın 7. evindedir ki bu da Mark’ın uygulama rakiplerini iyi tanıdığını net şekilde göstermektedir.

Yazılabilecek daha birçok açı ve gösterge eşleşimleri vardır. Sizler bu göstergeleri yorumlarda belirtebilirsiniz. Ben burada daha çok Threads üzerinde duracağım ve bu sefer ezeli rakibi Twitter ile karşılaştırmasına yöneleceğim.

TWITTER VS. THREADS

Threads’in ezeli rakibi malum Twitter uygulaması olacaktır. Karşılaştırmalı bakışta Twitter’ın çıkış öyküsünü, şirket kuruluş zamanını alabiliriz. Fakat uygulama pratiğinde ilk tweet atılma anının daha çok çalıştığını gözlemledim. Bu nedenle kaynağı Astrodienst sitesi ile ilk tweet atılma anını Twitter için referans alacağım.

İçte Threads uygulamasının an haritası ve dışta ilk tweet anı ile Twitter uygulaması yer alıyor. İçe Twitter’ı da ekleyip bakabilirdik ama etik olmaz ☺ Konumuz malum Threads, yani danışanımız / konumuz bu uygulama olduğu için bu sefer Twitter adına değil, Twitter uygulamasının Thread’e neler getirip / götürebileceği üzerinde duracağız.

Twitter’ın Jüpiter’i Threads’in yükselenine oturmaktadır. Bu da çok önceden yol almış Twitter’ın, Threads’e büyük bir fırsat yarattığının göstergesidir. Bu Jüpiter; Merkür kavuşum Uranüs ile Threads’in Güneş Merkür kavuşumunu üçgenliyor ki büyük su üçgeni oluşturuyor. Açıkça Threads’in varlığı Twitter’ın var olmasına dayalı olarak gözüküyor.

Threads’in kullanıcılarını gösteren Ay’ının (18° Kova) üzerinde Twitter’in 18° Neptün’ü yerleşiyor. Bu da Threads’in, Twitter’ın arayüz ve tasarımından ilham alarak kendi kullanıcılarına benzer bir ortam yaratma istekliliğini öne çıkarıyor.

Twitter’ın Merkür, Uranüs kavuşumu sert yazılara, eleştirilere ve linçlere hizmet eden bir uygulama olduğunu anlatır. Jüpiter’in bu kavuşuma üçgeni de siyasetçilerin, ünlülerin ya da önemli görevi olan kişilerin bu sert stili beslediklerini öne çıkarır. Threads ise bu kalıba Güneş, Merkür’ü ile uyum sağlıyor. Bu da kusursuz bir akışla var olan düzenin bu platformda da istemsizce akacağını, paylaşımların her iki uygulamada da ortak şekilde sürebileceğini özetliyor.

Twitter’ın Jüpiter’i aslında önemli siyasetçilerin bu platformda söz bulmasına güzel bir çanak açarken bunu hiddetlendiren başka bir mesele olduğunu gözlüyoruz. Twitter’ın Koç Güneş’i Kuzey düğüm ile birliktedir. Bu da yücelen bir gezegenin kibri ile hareket edildiğini anlatır. Lordu Mars ise Twitter’ın Neptün, Venüs kavuşumuna üçgen açı yapmaktadır. Yani Twitter’ın tasarım ya da arayüzü tam da bu hiddete çanak açma üzerine kuruludur. 

Mars’ın, Ay, Plüton kavuşumu ile karşıtlığı ve bu karşıtlığın kare açı ile bağlandığı Merkür, Uranüs kavuşumunu düşünürsek buradaki T-kare açı kalıbı Twitter’ı Twitter yapan tam yerleşimdir. Çeşitli kesimlerin sosyal medya gücünü elinde tutarak yönetime karışabilmesini, manipüle edebilmesini anlatır. Twitter; bir haber merkezi olmak yerine daha çok kuyular açmak üzerine şekillenmiş domine bir yönetim ile kışkırtma çağrısı olarak planlanmış bir platformdur.

Threads ise Venüs, Mars kavuşumu ile Twitter’ın Ay, Plüton kavuşumuna üçgen açı yapmaktadır. Diğer taraftan ise Mars’ına sextile açı kurmaktadır. Threads’in Uranüs’ü de Twitter’ın Jüpiter’i ile karşıt açı paylaşmaktadır. Tüm bunlar Twitter’ın sert üslubunu yumuşatan bir uygulama olacak demektir. Keza Twitter’ın kendini silkelemesi, önemli değişikliklere başvurması için de bir fırsattır diyebiliriz. Threads içinse Twitter’ın tehdit edici yönlerinden Meta şirketi olarak korunmayı, Pazar payında devamlılığı sağlamayı hedef aldığını belirtebiliriz.

Eklemek istediklerinizi beklerim…

Sevgilerle,

Kenan Yasin BÖLÜKBAŞI

#deneyselastrolog

07.07.2023, 07.49, Güre / Balıkesir

Akademi irtibat:

Whatsapp: +90 0533 816 56 88

E-mailinfo@kenanyasin.com

YouTube: http://bit.ly/2IqDyw5